Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maailma Meteoroloogiaorganisatsioon avaldasid Euroopa kliimaraporti 2023 (2024-04-22 05:57:12)

 

Copernicuse kliimamuutuste seire teenus (C3S) ja Maailma Meteoroloogiaorganisatsioon (WMO) avaldasid täna Euroopa kliimaraporti 2023 (European State of the Climate report ehk ESOTC 2023), mis kirjeldab ja analüüsib Maa süsteemi kliimaolusid ja -variatsioone, olulisemaid sündmusi ja nende tagajärgi ning käsitleb kliimapoliitikat ja -meetmeid fookusega inimeste tervisel. Põhjalikku eestikeelset pressiteadet, kus on välja toodud raporti põhisõnumid, saab lugeda Keskkonnaagentuuri kodulehel.

 

„Möödunud aastat iseloomustavad Euroopas rekordilised või selle lähedased temperatuurid nii õhus kui merevees, ulatuslikud üleujutused, kuumalained ja tervisekahjud. Euroopa ei ole üleilmse kliimamuutuse mõistes kuskil puutumatuses – otse vastupidi, Euroopa on jätkuvalt kõige kiiremini soojenev maailmajagu, kus soov hoida head elu tähendab muu hulgas vajadust investeerida rohkem ja kiiremini kohanemisse,“ ütleb Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala. „Ka Eestis on näha üha rohkem erinevat ilma ja tema äärmuslikke tujusid, mis kujutavad ohtu inimeste tervisele ja varale. Keskkonnaagentuuri üheks oluliseks ülesandeks on tagada inimestele kõrge kvaliteediga ja täpne ilmaprognoos ning varajased hoiatused. Töö selle nimel käib igapäevaselt, eesmärgiga suurendada ühiskonna valmisolekut,“ lisab Ala.

 

Allikas: Keskkonnaagentuuri teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.