Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi 2024. a 18. nädala eelinfo (2024-04-29 04:46:18)

 

29. aprill – 5. mai 2024

 

Esmaspäev, 29. aprill

  • Luxembourgis peetakse Euroopa Liidu kalandus- ja põllumajandusministrite nõukogu istung. Päevakorras on reageerimine olukorrale põllumajandussektoris ning kaubandusega seotud põllumajandusküsimused. Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumist osalevad kohtumisel biomajanduse asekantsler Madis Pärtel ning välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Peeter Seestrand.
  • Riigikogu maaelukomisjoni istungil arutatakse toiduseaduse muutmise seaduse eelnõu enne selle saatmist teisele lugemisele. Arutelul osalevad Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu ning sööda keemilise ja bioloogilise ohutuse valdkonna juht Maia Radin ja õigusosakonna nõunik Diana Rammul.
  • Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi kodulehel avaldatakse põllumajanduse, kalanduse, maaelu ja toiduainetööstuse 2023. aasta ülevaade. Ülevaates kirjeldatakse mainitud valdkondade olukorda 2023. a lõpu seisuga. Lisaks tutvustatakse ministeeriumi algatusi, poliitikasuundade rakendamist ja muud tööd, mis on suunatud nende valdkondade edendamisele ja probleemide lahendamisele.
  • Valminud on taimetervise infokirja „Terve taim“ kolmas number. Infokiri sisaldab muu seas teavet ohtlike taimekahjustajate levikust Euroopas, ülevaadet Maaelu Teadmuskeskuse taimetervise ja mikrobioloogia labori tööst ja meelespead taimetervise reeglitest kaubavahetusel Ühendkuningriigiga. Infokirja saab lugeda Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi kodulehel.

 

Neljapäev, 2. mai

  • Regionaalminister Piret Hartman osaleb Vabariigi Valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.

 

Reede, 3. mai

  • Algusega kl 13 peetakse Tartumaal Ülenurmel Eesti Põllumajandusmuuseumis Lõuna-Eesti regionaalse arenguleppe nõukogu koosolek. Viie Lõuna-Eesti maakonna ning Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ning Haridus- ja Teadusministeeriumi esindajad arutavad koos, millised tegevussuunad seada tulevases regiooni arenguleppes ühisteks suurteks eesmärkideks Lõuna-Eesti ettevõtluse arengu eeldustena. Nõukogu tööd juhib Tartu linnapea Urmas Klaas.

 

Laupäev, 4. mai

  • Laupäeval, 4. mail on kõik huvilised oodatud kuuendale avatud kalasadamate päevale. Sadamates saab maitsta kohalikku kalatoitu, osta kaasa värsket kala ja kalatooteid ning võtta osa vahvast kogupereüritusest. Igal sadamal on oma programm ja tegevust on tervele perele. Kohal on kalateadlased ja kalakokad; saab osaleda käsitöötubades ja käia kalakohvikutes. Meelt lahutavad paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele toimuvad kalaõpitoad, teadusteater, virtuaalreaalsus ja õngekoolitused. Täpsem teave lehel avatudsadamad.ee.

 

Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi nädala eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.