|
Aed ja kokakunst |
| Kartuli-küüslauguvorm |
|
600 g kartuleid
3 dl 10% rõõska koort
25 g võid
4 küüslauguküünt
soola, pipart, muskaatpähklit, tüümiani
|
|
Valmistamine |
-
Määri ahjuvorm võiga, viiluta kooritud kartulid hästi õhukesteks viiludeks ning aseta külma vette (et tärklis välja tuleks), kurna hoolega
-
Lao kurnatud kartuliviilud ahjuvormi põhja esimeseks kihiks
-
Kartulikihile puista küüslauguviilud ja maitseained koos soola ja pipraga
-
Lao vaheldumisi mitu kihti-kiht kartuleid, kiht küüslauguviile maitseainetega
-
Vala kartulid üle 10% rõõsa koorega, laota peale võitükikesed
-
Küpseta 180o C juures kuni 45 minutit
| |
|