Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

võrgendikoi

Teema Lisatud
anka: 2004-06-06 23:30:10
sellenimeline pahalane on siis minul nüüd ka õunapuude otsa oma kodu teinud, asi pole veel väga hull, nende tittesid pole veel palju ja omi võrke on nad ka vähe jõudnud punuda. kas malasiin aitab nende tõrjeks? kui ei, siis milline mürk?
Aiatark: 2004-06-07 00:09:38
Huvitaval kombel ei ole taimekaitsevahendite riiklikus registris õunapuu-võrgendikoi vastu kirjas muud kui feromoonpüünis. Sellest pole aga praeguste võrkpesades olevate röövlite vastu abi. Püünis on mõeldud liblikate peibutamiseks südasuvel, vähendamaks järgmise aasta rüüstajate arvu. Praegu, s.o pärast õitsemist võiks proovida Fastaci, Karate, Karate Zeoni või Decisega. Mõnede arvamuste järgi kipub Malasiin nõrgaks jääma. Milline neist mürkidest tõhusaim on, selle kohta saaks täpsema vastuse Polli Aianduse Instituudist (kersti@pai.neti.ee) või Kemira GrwHow-st (tel 800 2155). Tõrjega on juba muidugi tuli takus, iga viivitatud päev vähendab öökülmadest pääsenud saaki veelgi. Muidugi tuleks ka iga silma alla jäänud võrgupundar puruks muljuda.
Kogemus: 2004-06-08 18:55:43
Minul on õnnestunud võrgendikoi pesadest peaaegu lahti saada survega veejoa abil. See on muidugi tagajärje likvideerimine, aga abi on ikka.
aiakoi: 2007-06-13 13:11:09
Meil on vana toomingas, mis igal aastal võrkusid täis läheb ja ussikeste poolt paljaks süüaks. Seni ma sellele erilist tähelepanu ei pöörand, kuna teadsin, et toominga võrgendkoi sööb ainult toomingat. Nüüd aga, kus me oleme omale noored istikud maha pannud, on see koi ka igale poole mujale läinud. Olen pritsind nii alates tuhkpuu ja elupuu hekkidest ja viljapuudes ja lõpetades maasikatega. Kas ma pean igal aastal sellise mürgitamisega tegelema või on targem see toomingas lihtsalt maha võtta? Või aitab lindude meelitamine aeda? Kas keegi oskab anda nõu?
jkr: 2007-06-13 22:17:23
Küllap on teistel taimedel ikka teist liiki kahjurid. Võrgendikoi liike on palju, kuid nad on väga sarnased.
lepatriinu: 2011-06-14 08:02:42
Pärnus Reiu jõe ääres toomingad võrkudes, ka Maardus Muugal õunapuudel võrgud. Leppneemes toomingal lehed rullis :(
mutt5: 2011-06-14 14:32:15
Minu teada on toominga võrgendikoi ikka teine asi, kui seda on õunapuu võrgendikoi. Ühtmoodi näevad puud võrgu sees välja küll.
cirrus: 2011-06-14 16:51:02
erinevaid võrgendkoisid on sel kevadel tõesti palju. Mul pesitsevad nad harilikul kikkapuul, kes on liiga kõrge, et sealt neid ära korjata, aga madalamalt lihtsalt tuleb kiiresti kõik tekkivad kolded likvideerida. Eriti jälgige oma viljapuid. Likvideerimine käib siis mürgivabalt, st käega korjates. Muretsege aeda lindude pesakaste, see on tegelikult nende töö.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.