Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

vaarikate kahjurid

Teema Lisatud
ilme: 2005-07-22 17:31:21
Selle aasta suur vaarikasaak kipub palju ussitanud olema, kas ja millega pritsida sügisel, et järgmisel aastal nii palju ussitanud marju poleks?
Aiatark: 2005-07-23 10:11:05
Viljade ussitamist põhjustavad vaarikamardika tõugud. Sügisel on pahategijaid raske tõrjuda, sest nii mardikad ise kui nukud peidavad ennast mullas. Tark oleks pärast lehtede langemist maapinnalt kogu varis kokku riisuda ja põletada, seejärel nii varred kui ka maapind 5-7% karbamiidi lahusega üle pritsida ning siis maapind kergelt läbi kaevata (ettevaatust, et juurestikku ei vigasta). Mulda peitunud paharetid satuvad pinnase pahupidi pööramisega ebasobivasse sügavusse ning suureneb tõenäosus, et osa neist hukkub talvel. Kange karbamiid aga toimib mitme kahjustaja vastu.
Saldejumps: 2006-07-14 16:35:28
Olen täheldanud, et vaarika nooremate lehtede sees, mis on veel rullis, pesitsevad kõrvahargid.Kas nad teevad midagi halba vaarikatele? Ja kas see , et vaarika vars ketendab, on varre põletik?
Aiatark: 2006-07-14 16:43:32
Loe kõrvahargi kohta...
Kõigesööjana võib kõrvahark ka taimekahjur olla, näksides taimeosi. Samas on rullikeerdunud lehed märgiks, et seal sees võivad peituda nt mõned kiletiivalised putukad, neid kõrvahark sealt jahibki.
Tavaline vaarikavarte kestendamine ei ole varrepõletik, juhul kui just varre alaosas kühmulisi haavandeid pole.
heleka: 2008-03-18 15:32:17
Kaks aastat on mu vaarikad kevadel õitsenud väga rikkalikult. Kuid saak on olnud väga väike. Mingid kahjurid söövad õied ära. Mida on kõige targem teha.Mürke ei tahaks, mul mesilased ka.
Aiatark: 2008-03-18 20:34:39
See kahjur peaks olema maasika-õielõikaja, loe tema kohta lähemalt: www.aiandus.ee.
Kuna noormardikad talvituvad lehtede ja muu varise all, riisu need kevadel esimesel võimalusel kokku ja põleta. Sama tee ühtaegu ka vanade vartega, lõigates need maapinnani ning eemalda ka kõik tüükad, mis varem on jäänud. Seejärel pritsi nii noored varred kui ka maapind 5-7% karbamiidi lahusega üle ning siis kaeva maapind nii läbi, et juurestikku ei vigasta. Pinnakihis olevad paharetid satuvad kaevamisega ebasobivasse sügavusse ning vähemalt osa neist hukkub. Kange karbamiid aga toimib mitme kahjustaja vastu.
Veel üks soovitus hilisemaks ajaks. Kui kevadel kõrvenõgesed juba kasvavad, valmista neist nõgesevett: loe... Kui õienupud juba näha on, pritsi vaarikaid sellega ning korda sama nädala pärast (vihmaste ilmadega ka varem).
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.