Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Isased tulbid!!!

Teema Lisatud
Aednik61: 2008-04-25 08:14:19
Kurvastusega vaatan oma tulbi peenart ja seal enamus ainult üks leht ja õit ei kuskil. Mis küll viga peaks olema?
Aino: 2008-04-25 10:13:32
Tulbi sibulad pole kas piisavalt suured,õigel kõrgusel mullas, elujõulised, väetatud , hooldatud jne., et moodustada õit. Väetage! Kui lehed kaovad, võtke üles , nagu tulbikasvatuses on ette nähtud!
kelluka22: 2008-04-28 15:16:14
Minul sel aastal sama lugu. Võtsin eelmisel aastal kõik ilusati üles, kuivatasin kuuris õhurikkas kohas ja panin sügisel õigel ajal maha, sibulaid oli aerinevaid, osa ka päris suuri, aga sel aastal ka ainult suured latakad lehed.
Toaaednik: 2008-04-28 19:25:12
Esimesel kevadel peale üles kaevamnist ei pruugigi palju õisi ulla, meil ka pole. Aga järgmine kevad on see- eest õisi täis.
Betula: 2008-04-28 21:24:38
Õige tulbikasvataja võtab ju igal suvel tulbid ülesse. Mina pole seda küll eriti teinud, kuid mõned sordid õitsevad juba kümmekond aastat ka ülessevõtmata. Tulpe kimbutavad viirushaigused, mis moondavad õisi ja võivad muudki kurja teha. Korralikuks õitsemiseks on tähtis ka õige istutussügavus-liiga madalale istutades kasvatab pigem tütarsibulaid kui viitsib õitseda.
mann: 2008-04-29 00:32:08
No ei vaja kõik tulbisordid igal aastal üleskaevamist, võibolla mõned "peenemad" vajavad. Peaasi, et liiga tihedaks ei lähe. Tõesti võib olla, et alles ülejärgmisel aastal näeb õiget asja. Üleskaevamisel veel see oht, et kui seisab liiga soojas, vist oli üle 22 kraadi, siis õiealgmeid ei moodusta. Õige istutussügavus on ka oluline, 3 sibulakõrgust. Sügavalt läbikaevatud maa puhul võib sibul talvega vajuda sügavamale, kui pandi. Külmakergitused teisalt võivad tuua neid rohkem pinnale. Seda peaks kuidagi kompama, kui juba kolletama hakkab, ja vajadusel ikka välja võtma. Väetamine kindlasti kasuks, kui ei õitse, ja vajadusel kasta.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.