Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

igihaljas puu talveks

Teema Lisatud
veepais: 2008-05-19 08:23:19
sooviks suuremasse kivipotti igihaljast taime istutada mis talve üle elaks.oskab ehk keegi midagi soovitada kui see üldse võimalik on.
jannee: 2008-05-20 08:51:57
proovi elupuu püramiid vormi.tartus olen näinud ,pole väga vigagi ,lihtsalt hoolt vajab rohkem.Samas on ka väga ilus kui katad poti hulga lilledega.
Betula: 2008-05-21 09:36:32
Kadaka püramiidvorme ei pea nii hoolsalt kastma. Nt. 'Arno' on hästi kitsas sammas. Suuremasse potti võib ka mingi kompositsiooni mitmest erinevast taimest kokku seada. Nt. erineva kõrguse ja värviga kadakaid. Talveks tuleb aga poti ümbrus kas kivivillaga polsterdada või midagi muud soojustuseks ümber mähkida juurte kaitseke kui just krõbedamat külma tuleb.
Betula: 2010-09-02 19:56:06
Kuna see teema on "ülesse sulanud", siis viimase kevadtalve õppetunniks oli, et just hariliku kadaka püramiidvormid said varakevadisest päikesest tugevalt kannatada. Samas oli päikesekahjustusi minu aias isegi fraseri-,värd- ja jaapani nulul. Imelikul kombel aga mitte hallil-,korea-ja korginulul. Ilmselt siis tuleb enamus okaspuidki varakevadel hoolsalt varjutada kui tahad, et nad dekoratiivsed püsiksid. Ilmselt kõige kindlamad on ikka har, kuuse vormid, kuid nõudesse istutatult võivad nad suvel kuiva kätte jääda. Ka elupuud võivad päikesekahjustusi saada. Eriti nõudesse istutatult,kuna seal ei saa nad oma juuri nii sügavale ajada kus maapind sula on. Ehk anum hõreda põhjaga või hoopis põhjatu ainult servadega istutusnõu, et suurem taim saaks oma juured sügavamale mulda sirutada. Siis on lootust, et osa juurekava ulatub ka nii sügavale, mis alati talvel läbi ei külmu. Muidugi sel juhul pole võimalik neid taimepotte ühest kohast teise trantsportida. Lumi on küll ka väga hea juurte kaitsja külma eest,kuid just lumelt peegelduv päike teebki kõige suuremat kurja.Kindlasti tuleb niisugustele potti istutatud puukestele vähemalt kevadel(kui muld juba sula) ja sügisel väetist anda.
cirrus: 2010-09-03 20:13:06
Betulal on õigus - potitaimed on tunduvalt hellemad kui istutusalas kasvavad taimed, neid tuleb väetada ja kevadel varjutada, ja loomulikult jälgida kastmist hoolikamalt. Oluline on ka poti valik. Üks korralik, puu jaoks tarvilik suur talvepott maksa vähemalt 700-1000 krooni.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.