Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

jaapani skimmia toas

Teema Lisatud
Eedik: 2009-02-20 19:48:29
Kuidas võiks Jaapani skimmia toas rõõmsana elada? Ma ei leia internetist infot. Mul on ahiküttega elamine ning talvel saan ta panna jahedamasse koridori aknalauale. Kevadel peaks vist esimesel võimalusel (öökülmade möödudes) õue viima. Ma saan aru, et talle meeldib hästi ventileeruv happeline muld ja varjuline koht. Mida teha kuivanud õisikutega? Lehepiirilt maha lõigata? Üks võrse on end mullast välja ajanud. Kas selle tipus on õisik? Millal ja mis tingimustel ta õitsema hakkab? Mis taimega skimmia kasvatamist võiks võrrelda? Kas Asalea?
Aiatark: 2009-02-24 14:23:50
Leidsin skimmia kohta järgmist teavet: www.maakodu.ee.
Peeter: 2009-02-25 23:17:37
Aiatarga antud viitega tuleb nõustuda - jaapani skimmia ei ole õige toataim. Usun, et tema koht on ikka õues. Ta ei ole külmaõrnem kui enamik roose, ja rooside kombel kinnikaetuna elab ta meie talved üsna hästi üle (ja õitseb kah kenasti). Kasvatasin skimmiat aias õige palju aastaid ja hindasin tema külmakindlust vist pisut üle, kuni 2005/6 äärmuslik talv tema elupäevad lõpetas. Aga siis oli tal talvekatteks ka üksainumas männioksake. Varasematel normaalsetel aastatel piisas sellest ka 30-kraadise pakaste puhuks. Aga noh, nimetatud aastal hukkusid paljudes paikades ka kõige tavalisemad sibullilled, muust rääkimata. Kui peaksin poest uue skimmia leidma, rändaks ta taas rododele seltsiks, seal paistab olevat tema õige koht.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.