Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

vist lehetäid

Teema Lisatud
karin853: 2008-09-24 10:25:35
Appiii! Avastasin toalilledel lehetäid. Tahaksin lilli kuidagi veel päästa, aga ei tea kuidas. Ehk oskab keegi nõu anda. Kahju oleks hukka lasta draakonipuu ja 3 mangoistikut, muidugi teised lilled ka tähtsad. PALUN ANDKE NÕU.
Aiatark: 2008-09-25 23:23:23
Võiks proovida esmalt pritsida Neko tõrjevahendiga ja kui see ei aita, siis Neem-Azal T/S-iga.
kimberly: 2009-03-10 14:16:49
Eelmisel aastal tekkisid nii fuksiale kui pelargoonile (vist)lehetäid - väikesed valged tegelased. Sai korduvalt pritsitud, aga päris lahti vist ei saanud. Nüüd, talvekorterist välja tooduna, on need endiselt näha lehetedel ja vartel(kahtlustan, et laiba kujul:)) Kas võin eeldada, et ka muld on rikutud või siiski aitab midagi? Täielikult tagasi lõigata või on asi lootusetu?Pelargoonil näha juba üks roheline oksake.
asters: 2009-03-11 20:03:07
Olen aastaid tõrjunud lehetäisid rohelise seebi (RS) leotisega. Lahustan rohelise seebi väheses vees, klopin veidi vahtu ja selle vahuga niisutan kogu taime ja ka taime ümbruse mullapinna.Kui järgmisel päeval veel liikumist näha,kordan protseduuri. Olen neist alati nii lahti saanud. Soovitatakse küll pritsida, aga lihtsam on kummikinnastatud käega asi ära teha.Igal aastal olen nii roose arstinud.
Betula: 2009-03-11 20:28:41
Kui nad valged tegelased on, kas siis ikka lehetäid on? Võib-olla hoopis kasvuhoone karilased? Fuksiad kannatavad igasuguste sitikate käes eriti ületalve hoidmisel ruumis. Loobusin sellest peale mitmetalvelist jamamist-lootusetu!Viskasin taimed minema!Pelargoonid on mul küll lehetäisid täis, aga taimed on fuksiatest priskemavarrelised ja saavad paremini hakkama-suveks välja viies kosuvad. Lehetäide puhul tekib poti ümber lauale kleepuv löga-mesineste, mida lehetäid eritavad. Väljas on suvel õhus selline putukate mass, et jätkub neid igat liiki taimedele (igat taimeliiki kahjustab oma lehetäi). Mingi steriilsust pole lootustki saada. Tõrjud ära ja tulevad uued. Ka vanad aednikud soovitavad lihtsalt käega tasakesi okstel lehetäid lömaks litsuda.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.