Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

UMBROHI

Teema Lisatud
kivikilbik: 2009-06-24 18:36:45
soovin teavet ,mis mürkki tuleb kasutada ,et kartulist umbrohi hävitada-on igasugust umbrohtu ,mitte orasheina-kas sobib Agil-ega ei pane kartulit põdema
Kaia: 2009-06-25 00:17:26
Ikka nobedad näpud ja hea kõblas on kõikse parem mürk umbrohu vastu. Kartuli tervise pärast on Teil küll mure, et hakkab põdema..Kas enda ja laste tervise pärast muret ei tunne, kui seda mürgitatud kartulit sööte pärast? Ma küll tunneks, seepärast ei tarvitaks mürke.
Betula: 2009-06-25 17:18:05
Agil hävitab vaid kõrrelisi. Kaheidulehel.umbrohtude vastu aitab Titus või Sencor. Viimase suhtes küll osad kartulisordid on tundlikud. Tituse hektari maksimaalne norm on vaid 50 gr. Seega väikese pindala ja seljapritsiga pritsides on väga raske sellist kogust mürki manustada. ka hiljem tuleb pritsi väga hoolikalt pesta!
ANNEKE: 2009-06-28 13:22:51
Millega mürgitada aiavilja,et pääseda umbrohust-kõige enam hanemaltsast.? Kuidas lahjendada origanaalset kanasõnnikut,et kasta lilli ja oleks ka soov marjapõõsastele panna?
tiina06: 2009-06-28 19:37:31
Kartulivagude rohimine on siiski kõige ohutum. Kui taimed kasvavad ja hakkavad õitsema, siis lämbub umbrohi ja tavaliselt on kartulivaod suhteliselt umbrohupuhtad. Kanasõnnikut võiks lahjendada 1-10 le.Enne kanasõnnikuleotise kasutamist on otstarbekas kasta taimi. Järgmisel päeval aga taimede ümbrust kobestada.
kairi001: 2009-06-29 14:10:37
tere kuidas saada lahti kirburohust ja kurgirohust need lammatavad kõik teised taimed
meristeem: 2009-06-29 16:51:35
Tere, umbrohi on tänavu eriti nobe kasvama, vihma piisavalt. Kartuli umbrohutõrje herbitsiididega on kartulikasvatajate tavaline töö. Ega muidu jagu saa. Aiapidajad ja väikekasvatajad tavaliselt herbitsiide ei kasuta ja kes ei rohi ega kõpla, nende põldu on sageli armetu vaadata. Umbrohi võib mõnikord kogu kartuli taimiku lämmatada ja saak tuleb närune. tiina06 kirjutab õigesti, kui kartulitaimede algfaasis puhtaks rohida, siis hiljem taimik lämmatab umbrohu ja põld jääb puhtaks. Erinevad kartulisordid käituvad ka erinevalt, kiire algarenguga sordid lämmatavad umbrohu paremini. Näiteks eesti sort Maret on üks hea umbrohu lämmataja, pealegi ise maitsev.Herbitsiidide võib ka kasutada. Siin peab omajagu oskusi ja teadmisi olema, millal millega teha. Kirburohu tõrjeks on kõige edukam Fenix, Titus ei mõju. Ka Sencor aitab, viimane on paljude umbrohtude vastu, aga orasheinale,virnale ei mõju ja põldohakale nõrgalt.Orasheina hävitavad Titus ja Agil.Titus mõjub ka mitmetele teistele, eriti soovitatakse Sencori ja Titust koos.Kes ei soovi oma aeda või põldu "mürgitada"ja mahedalt katsetada, võiks umbrohtu hävitada hilja õhtul, peaaegu pimedas. Selline võte hoiab ära uute semnete idanemise ja edaspidise umbrohtumise. Kurgirohu hävitamise kohta ma ei oska midagi öelda, ei ole seda taime umbrohuna kogenud. Annekesele niipalju, et köögiviljade umbrohutõrjeks kasutatakse ka olenevalt liigist mitmesuguseid herbitsiide.Agil sobib kapsale, porgandile,peedile,sibulale,maasikale vaarikale,puudele, põõsastele jt kaheidulehelistele taimedele. Üks vanem ja tuntum on Betanal mida võib kasutada maasikale ja peetidele kaheiduleheliste umbrohtude sh. valge anemaltsa, vesiheina, konnatatra jt. tõrjeks. Herbitsiide on veelgi, aga kordan veel, et igal oma taimeliik pritsimise aeg ja viis.Osa köögiviljade herbitsiide kasutatakse enne külvi või istutamist. Jõudu tööle!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.