Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

brokkoli õisikud väikesed

Teema Lisatud
Liinet: 2009-06-30 11:30:03
Tere, selline küsimus, et kuidas brokkoli õisikuid mahedalt kasvatades suureks saada? Ma ei pea silmas hiiglaslikke päid nagu poes, aga tavaline korralik lillkapsa mõõt - nt 25 cm läbimõõtu rahuldaks mind täiesti. Kasvatan juba teist aastat brokkolit ja tänavused esimesed pead on jälle väikesed - max 10 cm läbimõõduga. Taimed ise kasvavad hästi, lehed on suured, õisikud on ilusad, korrapärased (aga väikesed). Olen pannud (põhu)komposti ja muld on savi-liiv. Ilmselt on mingi aine puudus, aga mille? Ja kuidas seda ilma kunstväetisteta korvata. Kas võib olla, et komposti on vähe?
meristeem: 2009-07-01 09:05:47
Tere Liinet! Mina kasvatan brokkoli hobi korras oma perele juba aastaid. Peade suurus oleneb palju sordist, niiskusest ja muidugi ka väetamisest. Kui saad 10 cm läbimõõduga pead, on suurepärane, mina nii suuri ei saagi, kuigi kasvukoht on väga viljakal mullal ja lisan veel seguväetist,eriti kasvu alguses. kirjutisest ei selgu millise sordiga on tegemist. Mina kasvatan tavaliselt selliseid, mis annavad külgvõrsetel saaki kuni süguseni ja olen rahul ka 3-5 cm läbimõõduga peadega, need on maitsvad. Poes müüdavad pead mind ei ahvatle, need on tavaliselt intensiivagrofoonil kasvanud. Veel on üks probleem, kuna seemned tuuakse nendest maadest, kus päev ei ole nii pikk, siis pikapäeva tingimustes ei käitu need samuti kui sordi loonud maal. See on ka teiste köögiviljade probleem. Oleks hea kui seemnemüüjad tooks meile ainult neid köögiviljasorte, mis meie tingimustes edenevad, aga kellelt seda nõuda!? Kokkuvõttes, peaksid oma tulemustega rahul olema, peaasi kui need pead maitsevad hästi. Ilusat suve!
Roosa: 2009-07-01 09:13:34
Millal teie oma brokkoli külvasite, et juba 10 cm pead on? Minul veel ei ole midagi.Tegin otsekülvi 29.04.
matsike: 2009-07-01 22:18:44
brokkolit on raske kasvatada, kõigepealt on vaja valida õige sort, aianduspoodides müüdavad väikepakendid ei ole hea valik, ta tahab õiget temperatuuri kasvamisel, väga head maad, piisavalt niiskust, väetist piisavalt, maksimaalne pea kaal kõige parmal kasvatamisel on 0,5 kilo. Lillkapsast on poole kergem kasvatada, Brokkoli hind turul peaks olema poole kõrgem, teda on poole raskem kasvatada
Liinet: 2009-07-09 12:22:42
Sort peaks olema Toonus. Ostetud Seemnemaailmast, seega vist Vene päritolu sort. Kasvatasin taimed ette - külvasin seemned märtsi viimastel päevadel ning istutasin välja mai esimestel päevadel loori alla. Nüüd siis tean, et sordile peaks rohkem tähelepanu pöörama ning praegused tulemused on rahuldavad. Püüan rohkem tänulik olla selle eest mis mul on :). Aitäh vastuste eest.
piibelehed: 2011-08-30 17:44:51
kuidas brokolit kasvatada ja millal teda söömiseks võtta,,,
ketu111: 2011-08-30 19:52:35
Brokoli kasvatamine peaks olema samasugune nagu lillkapsa kasvataminegi.Söögiks kõlbab paraja suurusega õisik
mammu002: 2016-05-02 21:01:45
tere.Brokoli kasvatajad,palun andke teada,sordi CALABRESE NATALINO kasvatamise õnnestumisest.jään huviga ootama teie kogemusi
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.