Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

(mugul)sibul VS unimagun

Teema Lisatud
somniferum: 2009-07-17 11:13:58
tere, kallid lille / aiandus / loodushuvilised. palun aidake, mul, kui sellest teemast natukene kaugemal seisval inimesel mõista (seletage lühidalt) - mis sibul see on, mis on NIIVÕRD papaver somniferum (unimagun) moodi? ma mõtlen sis meenutab unimaguna kupart. mitte õitsevat lille.... kaugelt vaadates - IDENTSED. lähedalt, saab muidugi aru, et unimagunaga tegu pole. ei soovi kuulda: erinevaid "elutarkusi" ja "noomitusi" papaver somniferumi aadressil. soovin kuulda ja tänan: aitäh kõigile konstruktiivsete ja abivalmite nõuannete ja postituste eest. aitäh ja ilusat suve!
mugri: 2009-07-18 08:45:02
Keegi ütles kunagi,et tahtmine olla taevariik,saamine muidugi iseasi. Elust tekkinud tarkus on järgmine. Poes on müügil SunSolo singel clove garlic ehk lihtne üheküüneline küüslauk,päritolumaa Hiina,kes pidavat tootma 80 % maailma küüslaugust. Küüslauku olevat söönud need mehed kes püramiide ehitasid,vanasti sõid neid ohtralt mehed kes olümpia mängudele läksid. Küüslaugus on palju kasulikku,ajab ka riista kõvaks. Aga see üheküüneline sort,kui maguna kupar kuivatada ja peapeale seisma panna ning küüslaugule natuke suurem konts juurte lõikamisel jätta siis on nad kaugelt identsed.Tegelt kaugelt on kõik samane ja õige lähedalt ka.
somniferum: 2009-07-19 11:58:54
aitäh vastuse eest. ma täpsustan, et jutt käib siis loomulikult õitsvatest/kasvavatest taimedest. mitte kuivatatud sibul, kuivatatud unimaguna kupar ... jne. et see sama SunSolo single clove garlic ongi see, mida moonikasvatajad (papaver somniferumi) kasutavad? (et ei oleks näha, et nad unimagunat kasvatavad).
mugri: 2009-07-19 19:28:15
hmmm,kindlasti mitte,sibul nagu maa sees,kupar maa peal. Sul plaan oopiumit tootma hakata? Magunad muidu ilusad lilled,sellega võiks ju asi piirduda.
somniferum: 2009-07-29 23:24:20
mugri: palun süvene ennem teemasse (eelkõige minu esimesse postitusse, aga antud teemasse siin foorumis üldiselt) ja siis sa mõistad, et "oopiumit toota" ja "sibul maa sees" ei kõla just väga targad mõtteterad, mulle, vähemalt. aga on ilusad lilled jah. aitäh sellegipoolest. ma kirjutan siis trükitähtedes nüüd: MA SOOVIN TEADA, MIS SIBULA SORDID ON LEVINUD, MIS SARNANEVAD KASVADES/ÕITSEDES VMS UNIMAGUNALE (PAPAVER SOMNIFERUM)? aitäh Teile rohelised sõbrad ja kõike head Teile ;)
pysilill: 2009-07-30 15:13:21
Hmm. Ma ei saa päris aru Su küsimusest, Somniferum. Mis asi sibulal sarnaneb magunaga? Minu jaoks on need taksonid juba kaugelt nii erinevad, et ma ei saaks neid kuidagi sarnasteks nimetada. Oled kindel, et tegu on sibulaga (lauguga - Allium)?
somniferum: 2009-08-01 17:50:18
lihtsalt sõnastatud küsimus, Teile, kallid aiandushuvilised-ja teadlased: nimetage ERINEVAID SIBULAID JA NENDE SORTE,, mis sarnanevad VÄLIMUSELT papaver somniferum (unimagun) taimele, mis on siis kas vahetult enne õitse puhkemas või juba ära õitsenud. st nähtaval vaid kupar! loodan, et tegin nüüd oma küsimuse (huvi) võimalikult arusaadavaks.
Malle75: 2009-08-01 17:58:30
Ei tea ühtki lauku, mida võiks pidada maguna sarnaseks - laukudel lineaalsed lehed ja õied lehtedeta varva otsas, magunatel aga lehtedega varred, mille harude tipus õied. Magunate kupart ei saa kuidagi segi ajada laukude semnetega.
somniferum: 2009-08-02 13:55:53
ok, aitäh, suur tänu Teile tarkuse eest. lõpetuseks siis üks konkreetne rumal küsimus ;) - seega, ei eksisteeri sellist sibulat, mis kasvaks sama kõrgeks , kui unimagun (papaver somniferum) ja oleks 5m kauguselt välimuselt sarnane?
Malle75: 2009-08-02 19:34:12
Kulla somniferum, pöördu meie parima laukudetundja Sulev Savisaare poole, tal igasuguseid haruldusi, mida tavainimene näinud pole. Ei mäleta ta netiaadressi, aga pane ta nimi otsingusse.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.