Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

`Pepi`koorehaigus

Teema Lisatud
Roosinupuke: 2010-05-16 11:22:26
Kaks nädalat tagasi avastasin eelmisel aastal istutatud pirnipuul (Pepi)ühe väiksema oksa hargnemiskohas praguneva koorega ja selle all pehmema puiduosaga koha. Lõikasin selle välja, tuli ka oksake ära lõigata. Puit oli selles kohas väga tume, pea-aegu must. Nüüd on selliseid kohti päris palju. Tüüpiline pilt: oksa selles kohas, kust kasvab välja haruoksake, koor praguneb, mõnedes kohtades paljastub tume puiduosa (just nagu must ringjoon haruoksakese ümber).Mis haigus see on? Kas raviks on vaja kõik haiguskolded välja lõigata (siis ei jäägi eriti midagi järele, sest tuleb ka sellest kohast kasvav oks välja lõigata)? Niipalju veel, et talvel oli puul külmakaitsekangas ümber. Eelmisel suvel ründasid puud väga sipelgad, pritsisin rohelise seebi lahusega.
anni1234: 2010-05-18 08:52:51
Minu meelest meenutab kylma kahjustust see. Sest emal sama sort ja enamus puud kylmus 2ra. On samuti oksad mustad ja koor praoline. Endal samuti pepi kodus. Oli katteloor ymber puu, et kitsed 2ra ei s66ks. Natukene paaril oksal tipp must ja lehti ei tule, muidu pole muul muud viga. See aasta ka esimesed paar 6it kyljes. Arvan,et kahjutstunud oksad pead 2ra l6ikama ja siis paistab, kas hakkab edasi elutsema.
eert: 2010-05-18 09:10:44
Arvan, et lase puul endal võidelda, ilma kirurgilise vahelesegamiseta. Tunduvad tõesti kylmakahjustused. Juunis kui puu täies, lehes näed ära millised oksad kuivanud ja siis lõika need ära. Mul endal samuti paaril puul lõhed aga puu areneb, pole hullu.
Roosinupuke: 2010-05-18 12:30:50
Puul juba praegu palju lehti, päris kuivanuid oksi polegi.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.