Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

OSTSIN SIILKAKTUSE, KUIDAS HOOLITSEDA?

Teema Lisatud
kristin96: 2010-08-29 22:12:49
Ma ostsin siilkaktuse.Ta on praegu üsna väike.Alguses oli ta imetillukeses potis aga istutasin suuremasse.Kuidas ta eest hoolitseda,ja kas väetamine on vajalik???
kristin96: 2010-08-29 22:40:09
Ja kuidas on siilkaktust parem kasta kas aluselt või otse poti sisse?Ja kui soe peaks vesi olema?Ma olen juba kolm kaktust teispoolsusesse saatnud ja tahaks selle kaktuse eest väga hästi hoolitseda. :D
ulle43: 2010-08-30 13:17:56
Suvel avanevad lehterjad õied on väikesed, kollased Lehestik Suurekasvuline, mis on noorena kerajas hiljem tünnikujuline. Ribid tihedalt, kaetud kuldsete asteldega Kastmine Kasvuperioodil korrapäraselt, lastes mullapinnal enne järgmist kastmist läbikuivada Väetamine Harva, kaktuste väetisega Temperatuur Soe kuni jahe, talub lühiajaliselt kuni 10°C. Talvel jahedam Erihooldus Vajab talvel puhkeperioodi, siis hoida valges kuid jahedas paigas Märkused Vajab täispäikest, talub hajusvalgust vaid lühiajaliselt
ulle43: 2010-08-30 13:20:12
Enamus kaktuste jt sukulentide puhul on ülekastmine ohtlikum kui pikk kuivus. Taimi kastetakse pehme ja sooja veega (30-40ºC). Kastmisel peab arvestama, et juured imavad vett mille temperatuur on üle 10-12ºC. Kui temperatuur toas on 18-20ºC siis tuleb arvestada, et muld on õhust umbes 5 kraadi madalama temperatuuriga ja jahutab kastmisvee liiga maha. Külm ja niiske muld on kaktuste juurtele väga ohtlik. Kaktusi soovitatakse kasta hommikuti. Looduses saavad kaktused peamise osa eluks vajalikust veest just hommikusest kastest ja udust. Kastet ja udu saame edukalt asendada piserdamisega. Meeles peab pidama, et: * piserdatakse pehme (läbi keedetud) ja sooja veega. Vesi peab jõudma taimeni sooja uduna, mitte piiskadena (proovige kõigepealt vastu kätt) * kaktusi ei tohi piserdada jaheda ja niiske ilmaga, mil isegi kastmisvee piiskade sattumine vartele tekitab mädanikku.
ulle43: 2010-08-30 13:21:01
Kaktusi jt sukulente väetatakse nende kasvuajal kasutades Substral® kaktuste või Orhideede eriväetist. Väetamiseks sobib ka Substral® Looduslik väetis. Jälgige väetamisel kindlasti iga taime vajadusi eraldi ja väetise kasutusjuhendit. * Õiepungade tekkimisel peaks vähendama Rebutia, Opuntia väetamist, sest ka juba värvunud õiepungadest võivad saada tütartaimed. * Kaktuste ja sukulentide puhul ei tohiks kasutada lämmastikurikkaid orgaanilisi väetisi (suhkruvesi, kohvipaks, sarvelaastud, verejahu, kanakaka…) ega piserdada taime kasvu soodustavate ja parandavate vahenditega. Selline tegevus viib tavaliselt kaktuste koore lõhkemiseni. * Väetada ei tohi puhkeolekus, alles istutatud, haigeid ja vigaseid taimi.
saareproua: 2015-09-29 21:59:34
Sooviksin oma siilkaktust ümber istutada, aga kuidas - eelmisest sellest suurest peast on nüüd jäänud järele u. 5cm paksune jalg suurele 20 cm siilkaktusele. Kas võin selle ´´jala´´ ära lõigata ja panna see ´´pea´´ mullale. Kas ajab juured alla, ta on mul nii vägev ja võimas.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.