Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

võilillede tõrje

Teema Lisatud
liivi007: 2011-05-18 10:58:35
Kas keegi teab mingit nippi, kuidas saada lahti võililledest, kui aias elavad koer ja kass? Väljanokkimine ei vii sihile - juur jääb ikka maasse ja pealegi on neid jube palju. Pritsida Staranega - aitaks kindlasti aga kuidas teha nii, et see koduloomi ei kahjustaks?.Pritsikd osade kaupa ja pritsitud ala kataks kinni mõneks ajaks aga kui kauaks? Ootan nõuandeid
Mozart: 2011-05-18 11:07:33
Staranega pritsimise ajaks tohiks ehk koera ja kassi kinni panna.Hiljem ei juhtu nendega midagi. Võilillede tolmlemise ajal tuleks hoida muru pikem siis ei idane uus seeme.Ilu nõuab ohvreid ehk pritsida iga aasta.
liivi007: 2011-05-18 11:47:48
Aga, kui koer ja kass selle pritsitud muru peal käivad ja pärast käpad puhtaks lakuvad?
Babette: 2011-05-18 13:47:14
Need mõned tunnid, mis kulub kuivamiseks, võivad loomad toas olla. Hiljem ei ole ju probleemi. Mul endal loomad kodus. Kuid praegu täies õies võililli pole küll mõtekas pritsida - efekt on väike. Mina võtsin paar aastat tagasi pritsimise ette, kuid varakult, kui taim veel ei õitsenud, kuid õiepung juba näha. Tegin terve aia korralikult üle. Ja igal järgneval aastal on mehe ülesanne võilillejuuriaga aed üle vaadata. Esimest korda oli saak paar kärutäit, tänavu ainult ämbritäis.
zannapiret: 2011-05-18 19:26:50
Proovige 30%-list äädikat.Seda tuleks tilgutada võilille keskele.Tegin proovi paar nädalat tagasi.Siiani uusi lehti ei aja.Koer ja kass ei tule ligigi.Jõudu.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.