Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Ilupuud

Teema Lisatud
Kivikasukas: 2013-06-14 20:13:58
Mul on noor ilus pisarmänd. Siiamaani oli ta piisavalt väike ja talvitus lume all, lumi surus ta vastu maad. Sellel talvel jäi osa välja ja kevadine valus päike tegi vist haiget. Hakkas kiratsema. Maadligi oksad on uhked ja õitsevad, ülejäänud kolletavad, mõnes kohas ainult veidi rohkemat, ja ei õitse. Oksad on võimsad ja elujõulised. Kas keegi oskab nõu anda, kuidas seda puud päästa. Tänud.
Babette: 2013-06-15 10:07:59
Kui okaspuul on üle poole päikesekahjustusi, ei ole taastumine kindel. Mul enda mägi-ebaküpressiga sama lugu. Ei raatsi maha võtta. Mõtlesin suve lõpuni oodata-vaadata ja loota. Pritsisin ja väetasin, edasi on looduse teha!
Kivikasukas: 2013-06-16 02:41:05
Kui okastes on ajuti veel rohekust sees, kas on siis veel mingit lootust ja millejaoks pritsimine kasulik on?
ViinaMuri: 2013-06-17 13:44:16
Arvestades tema areaalis olevaid tingimusi ja liigile pakutavaid kliimatsoone (USDA 5 - 7), on temaga pikemaid lootusi pigem saartel või rannikulähedasis paigus. Kui tahad temale praegu kuidagi hea olla, siis sedakaudu, et tõmbad päikesepoolele varjutuskanga ette, et takistada ereda päikesevalguse edasist kuivatavat mõju. Sama kangas võiks siis ka kevadel päikesepõletuse eest kaitseks ees olla. Väetada natuke ju võib, aga kuumadel päevadel võib kergelt võra piserdada. Liigvett see liik ei talu, pinnas olgu 'parasniiske'.
Peeter: 2013-06-17 22:46:17
ViinaMuri, pisarmänd on pärit Himaalaja ja Afganistani-Pakistani mägedest, ja sealne kliima (kuivad&külmad talved ning niisked suved)kohe kuidagi meie saartega ei sarnane. Minu pisarmänd kasvab Kesk- Eestis juba õige mitu aastat endast pisut suuremate kodumaiste mändide vahel poolvarjus kuivas liivas. Ma ei ole teda iialgi ei kastnud, väetanud ega varjutanud ega kavatse seda ka kunagi ühegi männiga teha. Kivikasukas - kui mänd on kuivas ega hallita, pole vaja midagi teha. Kui on lõplikult selge, millised oksad on surnud, tuleb need eemaldada. Kui mänd on niiskes kohas ja kipub hallitama, tuleb koheselt pritsida (Topas). Kui seesinane mänd on aga niiskesse ja rammusasse aiamulda istutatud, hakkaksin ma mõtlema talle mõne sobivama paiga otsimise peale.
ViinaMuri: 2013-06-18 08:36:08
http://et.wikipedia.org/wiki/Pisarmänd Usun, Peeter, Sind kah. Minul teda pole. Kivikasuka taimega on talv midagi teinud ja kui hoolealuseid väga palju pole, siis tingimata tahaks ju kuidagi midagi head talle teha. Minu mullu istutatud (enne mitu aastat 10-l. kotis, mullas, kasvanud) männid (korea seedermännid, h. ja musta männi sordid) olid kevadel kõik punased, nüüd hakkavad võrseid avama. Kes saab hakkama, see elab, poputamist ei toimu.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.