Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Viljapuudel kahjustused

Teema Lisatud
Mariika: 2013-07-08 11:21:42
Ma väga loodan, et saan siit nõu. Ostsime 2012a Läänemaale maakoha ja 2012a septembris istutasime Hansaplantist ostetud noored viljapuud: õunapuud Martsipan ja Liivi Kuldrenett, ploomipuu Qullinsi Renklood, maguskirsipuu Arthur ja Polli Mureli. Talve elasid puukesed kenasti üle aga nüüd 2013 suve alguses avastasime puudel tõugud, kes olid endale pesa teinud lehtede sisse (lehed oli tõukude ümber krussi keeranud). Küsisime Hansaplantist nõu ja otsime pritsimiseks mingit vahendit (oli midagi looduslikku, nime ei mäleta). Peale pritsimist paari nädala pärast olid puud tõukudest täiesti puhtad (ka krussis lehti lahti keerates ei leidnud kedagi), aga nüüd on ilmunud lehtedele punased täpid/laigud ja osad lehed on krussis. Õunapuudel ei ole, aga teistel puukestel on. Üritasin guugeldada, need tõugud olid vist võrgendikoi, aga täppide kohta ma ei osanud infot leida. Lisan fotod. Kas keegi oskab öelda mis haigusega tegemist on ja kas saame neid puukesi aidata? p.s. viljapuudest 200m eemal on toomingapuud ja neil juba suve algul oli valgeid võrke. Ka on läheduses üks looduslik pihlakapuu mille lehed on valdavalt krussis. Kas peaksime toomingad ja pihlaka maha võtma? murelik ja veel asjatundmatu aiapidaja
ainosilm: 2013-07-08 11:36:31
Nähtavasti on punased täpis ja laigud kirsipuudel, siis võib see olla kirsipuu lehevarisemistõbi. Pritsitakse Topasiga. Täpsem info **** koduleheküljel viljapuude hoolduse all. LisatudAiandus.ee kommentaar: kasutaja ainosilm poolt pakutud asutus ei ole Aiandusinfo OÜ lepinguline partner ja seepärast on nime asemel tärnikesed, kuid pakume selle asemel infot koos pildimaterjaliga Räpina Aianduskooli lehelt: Puuviljataimede kahjustajad luuviljaliste kahjustajate lingile klikates. Kahjurite tõrjest leiate infot kopeerides järgneva lingi ja asetades selle aadressribale - Kahjurite tõrjest leiate infot kopeerides järgneva lingi ja asetades selle aadressribale - Taimekaitsepuuvilja-marjaaias , täpsemalt siis klikates sel lehel oleval lingil "Taimekaitse ploomi- ja kirsiaias"
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.