Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Automaatse kastmissüsteemi eelised ja puudused?

Teema Lisatud
Aednik80: 2015-03-03 16:36:27
Kes kasutavad kasvuhoones automaatset kastmissüsteemi, palun jagage kogemusi: millist lahendust kasutate, kui pikk on kogemus? Millega olete sealjuures rahul ning mis häirib? Millega peaks see huviline arvestama, mille peale alguses ehk ei tulegi? Küsimus tekkis millist lahendust eelistada ca 12m2 kasvuhoones kui soovida ise paigaldada, sest neid on erinevaid (Blumat, Gardena, Cleber ja mingi Vene tootja ka) Eestikeelsetest foorumitest arvamusi ei leidnud, kuid kui keegi teab ka mõnd head inglise või venekeelset, siis viited on abiks. Tänu ette!
kirsilill: 2015-03-04 14:15:35
Olen kasutanud 2 aastat vene kastmissüsteemi Akva Dusja, lihtne, saab reguleerida kastmissagedust (iga päev, üle-päeva, või veelgi harvem). Pole kunagi hätta jätnud. Kastab õhtul päeva jooksul soojenenud veega, veepaak 40 l on paigaldatud kasvuhoonesse kõrgema aluse peale tagumise ukse ette, kasvuhoone ca 12 m2, kasvatan tomateid ja kurke. Väga lihtne paigaldada. Ostsin Lasnamäelt Punase tn olevast kaubanduskeskusest, kust saab osta ka kasvuhooneid. Võib- olla on mõned teised süsteemid paremad, ei tea.
jull: 2015-03-27 21:01:09
Ostsin ise Blumati komplekti väikekasvuhoonele, millel on keraamilised andurid, mis kastavad taime siis kui muld tema ümber kuivaks muutub. Vett saab kasutada nii vee torustikust, kui ka tünnist. See on süsteem, kus omal ei ole vaja midagi reguleerida peale süsteemi paigaldamist. Kastmist reguleerivad andurid ise automaatselt!
Liis007: 2015-03-29 17:00:09
Kas need andurid peab panema siis iga taime kõrvale?
jull: 2015-03-29 20:41:43
Jaa, iga taime juurde üks andur ja see andur kastab taime siis kui muld taime ümber kuivaks muutub. Kui muld muutub piisavalt niiskeks, lülitab andur vee pealeandmise välja. Endal pole vaja kastmiseks teha muud, kui jälgida veetünnis vee olemasolu!
Liis007: 2015-04-28 08:36:56
Küsin veel. Kui ostan esialgu stardikomplekti siis hilem saab seda pikendada? Kuna kavatsen kasvatada ka arbuusi siis neid mahub arvuliselt kasvuhoonesse vähe ja 40 andusrist peaks maa ja ilm olema. ainult, et vooliku pikkusest võib puudu tulla.
karusmari8: 2015-05-06 17:59:55
Küsin, mis selline süsteem maksma läheb? Mis hinnaga ta seal müügil oli?
Aednik80: 2016-03-13 10:49:55
Esimese aasta kogemus Blumat kastmissüsteemiga tomateid kasta, oli väga meeldiv. Natukene pusimist paigaldamisega ju oli, kuid kogu suvi muretu. Taim sai ühest tilgutist piisavalt vett ja kui mõnele jäi kaugeks, liigutasin lähemale. Peavooliku panin jooksma kahe taimerea vahele, laudade peale kaablikinnitustega ja sealt kummagile poole iga taime juurde. Mida tasub silmas pidada, on see et tilguti voolik jääks peale kraani ca 8cm pikaks, muidu ei hakka hästi võnkuma. Sügisel kokkupanek läks lihtsamalt kui valasin liitekohtadesse tulist vett, siis tuli lihtsamalt lahti. Sama on liidete kokkupanekuga.
karusmari8: 2016-03-16 15:25:50
Tilkkastmissüsteem ZUK Tilkkastmissüsteem on enimlevinud ja ammu tuntud süsteem taimede kastmiseks. Harrastajate seas on see ka hästi levinud, sest seda on mugav kasutada, säästab aega ja jõudu. Paigaldusega saab igaüks hakkama ja süsteem ei vaja erihooldust. Baaskomplekt sobib 4-6 m kasvuhoonele kahe või kolme peenraga, kus taimede arv on 60. Kui taimi on rohkem, siis saab alati tilguteid juurde osta. On võimalik ühendada veetrassiga või veenõuga.
Aednik80: 2017-03-11 16:46:12
Ka teine aasta Blumat-i kasutamist oli muretu. Pealevool toimub kahe meetri kõrgusel olevast paagist, pumpa ei ole. Aegajalt olen reguleerinud mõnda tilgutit pisut kinni kui on näha et tilkumine mitmendat päeva tihe ja pidev. Saaki ei ole kaalunud aga asjaarmastaja jaoks sain korralikult.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.