Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Pärislooduslik aed või aialapike

Teema Lisatud
Sixie: 2017-05-18 02:56:59
Niipaljusid looduslikke ravimtaimi tuleb kuskilt kaugelt korjata, kas neid oma aialapile saaks välja kaevates ja ümber istutades või muul moel enda peenraile kasvama tuua? Kui, siis milliseid? Pisike raudnõgesetutt mul on aia ääres, aga kuidagi kidur. Muid eesti looduse häid taimi sooviks ka sinna, aga kas neid saab nii tuua, et kasvaksid ka? Ntks põldosja, nääri, kanarbikku (see tahab happelist mulda, tean), jms, mis looduses kasvab? Mida soovitaksite tuua nii? Osjal olevat tugev sügav juurikas, kas läheks kasvama, kui pole kogu juurega välja kaevatud? Ja kas mingeid seeni saaks kuidagi aeda tuua kasvama, murumune või tindikuid vms, või soomustorikut (ülimaitsev puuseen)? Kõik asjalikud nõuanded ja soovitused on teretulnud.
ViinaMuri: 2017-05-18 12:26:22
Vaata, millistes tingimustes keegi looduses kasvab. Kui samu tingimusi pakud, siis ilmselt oled edukas. Põldosi on sageli aedade nuhtlus, seda saad kindlasti kasvatada. Juure ümberistutamisest piisab; peenras ta ei püsi, kui juuretõkkeid küllalt sügavale ei paiguta. Kanarbikud pigem rabatingimustes. Nõgesed eelistavad väga viljakat pinnast ja sealt tõrjuvad nad kõik teised välja.
Sixie: 2017-05-26 04:33:30
Aitäh, Muri. Mõte ongi selliseid loodustaimi koos suurema pinnasetükiga aeda tuua, tehes juba ette ära neile sobivad tingimused ka aeda. Nõges sobiks siis kompostihunniku kõrvale ntx, ja ma seda teadmata tegingi kompostihunniku just sinna nõgesepuhmakese kõrvale. Põldosi (ja muud sellised nn umbrohud, mis söödavad ja tervislikud) mul vast võimust ei võta aias, kuna korjan nagunii omatarbeks ära mingiaeg. Tea, kas kanarbikule rodonurka tehes sinna miskeid häid söögiseeni ka kuidagi aretada saaks, lugesin, et kanarbik kasvab seentega sümbioosis paljuparemini, ja seentest oleks ka siis rõõmu ühtlasi.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.