Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Smaragd kuusk

Teema Lisatud
diana3839: 2019-05-12 21:25:39
Tere! Alles istutasime Smaragd kuuski, panime turvast, korralikku mulda, spetsiaalset kilet ja multsi. Kui palju peab multsi peal olema? Minul on praegu päris palju üle 15cm, kas see on ok? Ja kas oskab veel keegi midagi soovitada, kuidas õieti hooldada neid puid. Tänan.
ViinaMuri: 2019-05-14 11:47:00
Sellenimelisest kuusest pole midagi kuulnud. Sellenimeline harilik elupuusort on olemas. Turvas kõduneb ja kaob, toiteaineid turvas ei sisalda. Toiteaineid sisaldab kõige tavalisem maa-muld, selle sisse raha mingi sodi kokkuvedamise kaudu midagi pikemaks ajaks kasvama ei pane. Kile? - milleks? Kas maailmas vedeleb liiga vähe kilet? Multsh on selleks, et umbrohi kohe üle ei kasvaks ja et natuke ka pinnase kuivamist takistada. Pikapeale kasvatab ka multsh umbrohtu, juba sügiseks. Ei maksa veiderdada: istuta elupuud mulda, sea istiku juured laiali ja kasta, vahel on vaja ka varjutada esimestel aastatel. Ning seo pehme kõidikuga (rebid vanast puuvill voodilinast ribasid) maasse löödud toki külge, et tuul ei lammutaks esimestel aastatel juuri. Kõik, ülejäänu oleneb metskitsedest ja loodusest. Siiski ka kastmisest, 3 aastat tuleb seda kuivematel perioodidel teha.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.