Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Roosi haigused- probleem roosiga Blue Magentae

Teema Lisatud
Morgank: 2019-06-07 20:08:42
Tere! Olen 4 a. (kui pisike roos sai ostetud) olnud probleemide ees Blue Magenta roniroosiga. Roos on 4 m. kõrge ja 5 m lai. See aasta on õienuppe pungil täis, eelmine aasta kasvatas vaid lehti. Roos on lõuna poole vana talumaja seina ääres. Talveks on oksad maha painutatud ja kuuseokstega kaetud.Väetiseks saab Austini roosiväetist ja kanakaka vett. Juba 3.a on probleem, et lehed lähevad kollaseks, esialgu rohelise kollase kirjuks. Kevadel puistasin kogu roosi koos vartega 2 korda tuhaga üle, seejärel Score. Ikka midagi ei aita. Loomulikult kogub ta palavete ilmadega veel lehetäisid, igapäev pritsin. Siis on veel mingi pisike uss, kes keerab lehe krussi.Nendesga veel jõuab võidelda, aga lehehaigusega mitte. Selline tunne, et kaevan kogu kupatuse üles, ei jaksa tundide viisi haigeid lehti korjata, kuna roos on üüratuma suur ja kõrge. On kellegil soovitusi. Millega pritsida? Aga ikka sellist soovitage, mida poest saada.
Morgank: 2019-06-07 20:15:42
Unustasin öelda veel, et mul on 4 roniroosi veel ja üks kohe kõrval. Ühelgi teisel roosil pole sellist probleemi olnud. Ega ühelgi tavaroosil.
Morgana: 2020-06-26 13:05:29
Vastan ise oma postitusele, sest sain teada, miks roniroosi lehed kollase rohelise kirjud on.Lehtedel pole mingeid laike ega pole tegemist seenhaigusega. Sai loetud inglise k. kirjandust ja üllatus, üllatus- roosil on kuuma stress. Blue magenta on mul seina ääres, päike päev otsa. Ta jääb ka osaliselt katuse räästa alla, seega vihma ei saa. Õpetus oli õhtuti voolikuga roos üle pritsida, kui on väga kuum. Uskumatu, et Eestis sellist asja ei kirjutata. Nüüd lasin kõik roosid voolikuga üle, ka õied.
Vapsik12: 2020-06-29 08:57:00
Tore, kui on tegemist vaid kastmisprobleemiga mitte mõne haigusega. Ega on ju nii, et ilma olukorda nägemata võid ju küsimuse küsijale mida iganes kokku kirjutada lehtede kollaseks minemise teemal.Lähedalt uurimisel juba suudaks täpsem olla vastates. Delikaatsusest ei hakka ju küsijale ka kirjutama, et kuule, kastnud oled, mitu lusikatäit väetist panid, mitme liitri veega kastad, millal kastad, kas palaval ilmal jääkülma veega ja 101 küsimust on ju varuks küsimuse esitajale. Aga, tore, et ise oma küsimusele vastuse leidsid, tükk aega jäi kulutamata, sest ei pidanud poolt raamatut vastuseks kirjutama. :) Igaühel on aeg kallis, suvel eriti ja praeguse kuumusega ja tohutu kastmistööga...ohjah. Aga, head kastmist ja piserdamist ja aeg on nii ilus ning aed ja töö hoiavad tervena ja stressita. :)
Morgana: 2020-07-01 20:47:19
Vale arusaam jälle! Tegemist pole kastmis probleemiga, roos saab vett nii nagu teised.Siin polnud probleem väetiste kogustest jne. Vaid asukohaga ja sellega, et Eestis on kõik lapsekingades. Suured roosikasvatajad vist meelega peavad oma suu kinni või on tõesti võhikud. Miks ma pean otsima ja lugema väliskirjandust? Sama on roosi kahjuritega. Eestis ei toodeta (müüda) enam pikatoimelist kahjurite mürki. Tore on kuulda lolle soovitusi Fayritest, rohelisest seebist, coca colast jne. Mul on 30 roosi, millest osad üle 3 m. Kas redeliga pritsin neid iga nädal? Ei, sest ükski loll soovitus peale ei lähe enam. Eesti on suur null nii taimekasvatuse kui muu koha pealt....Ja teadmiseks kõigile, meil on roosid, mis on üle 20 a. vanad. Pole mingeid kuure teinud ega midagi. Eelmistest omanikest jäid ja olid lõikamata rohu sees. Seega ei vasta ka see tõele, kaua roosid elavad. Õpetuseks, pole mõtet siinseid roosi- taimekasvatajaid uskuda, tasub otsida infot teistest maadest.
Morgana: 2020-07-01 20:56:17
Profi taimetargad võiks küsida-kui müüakse Substrali tooteid Eestis, miks pole selle firma Celaflor Careo konsentraati meil müügil? Aitab rooside lehetäide , usside ja liblikate jne. vastu pikaajaliselt. Ehk siis korra pritsid ilutaimi ja rohkem seda tegema ei pea. Miks ma seda Saksamaalt tellima pean? Suured targad koos?!
Vapsik12: 2020-07-02 13:23:12
Ahsaaa, kus on särtsu eelmistes kommentaarides! Oi, nii tore, et selliseid asjatundjaid nüüd meil, siin, Eestis on, kes oskavad meid nüüd õpetada roosikasvatuses. Kahjuks need taimemürgid ei ole meie käsutada, Morgana peab võtma neid sissetoovate või tootvate organisatsioonidega ühendust, et oma teadmisi edasi anda. Ups, taimekasvatusorganisatsioonidega võiks kah ühendust võtta, et neile siis kah nende tase teatada. Meie siin oleme lihtsad inimesed ja meie püüame lihtsate teadmistega ja võimalikult vähe kahju keskkonnale ja meile endile tegevate tõrjevahenditega hakkama saada. Aga, aitäh silmade avamise eest, Sulle Morgana! Kahju jah, pead seni, kuni tähtsamate taimekasvatusasutusteni pürgid, ikka Saksamaalt seda oma superkontsetraati Celaflor Careo edasi tellima. Mul on küll hea meel, et olemas oled ja ehk võtad eesrindliku inimesena ka teiste eest seista ja neid teadmistega harida.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.