Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

pritsimisaeg

Teema Lisatud
Tõnu: 2005-06-22 22:35:19
Tere! Kas kirssi ja sõstraid võib õitsemise ajal või peale õitsemist kahjuritõrjeks pritsida? Kirsi lehed on tihedalt täis musti ca millimeetrisuurusi putukaid. Kes need olla võiks ja kuidas neist lahti saada?
Aiatark: 2005-06-23 11:38:36
Arvata võib, et need on kirsipuu-lehetäid. Hulgiesinemise korral lehed keerduvad ja kuivavad, võrsed kõverduvad, nende puitumisaeg pikeneb ning nad muutuvad külmaõrnaks.
Pritsida tuleks kohe (õitsemise ajal seda tööd ette võtta ei tohi, küll aga pärast õitsemist). Arvestama peab aga kemikaali ooteaega, mis tavaliselt 3-4 nädalat (s.o aeg pritsimisest kuni viljade söömiseni).
Kemovahenditest võib valida nt Fastaci või Decis 2,5 EC-d. Abi on saadud ka siis, kui lehti nii alt- kui pealtpoolt rohelise seebi lahusega pihustada. Aiaärides on veel on valida loodussõbralikumat Neko tõrjevahendit. Schetelig müüb NeemAzali ja täiesti uut vahendit Calypso (need senini vaid hulgipakendis).
Keku1215: 2019-05-15 22:35:24
Tere, küsimus Neemazali pritsimise kohta-kas sellega võib pritsida õitsemise ajal, sest pakendil kirjas, et esimeste täide leidmisel? Ja kohe pärast õitsemist hakkavad tekkima pisikesed kirsid. Lisaks uurin, kuidas täpselt Neemazali lahustada. Mul on 5ml väike purgike ja ca 5 liitrine prits. Kui palju Neemazali ja kui palju vett. Mul on kokku 21 kirsipuud, paar ploomi ning õunapuud. Samuti peaksin üle pritsima ka aias olevad toomingad, sest need igal aastal kohutavalt lehetäisid täis.
Vapsik12: 2019-05-16 07:59:09
Õigel kasutamisel ei ole kahjulik mesilastele.Pritsimislahuse valmistamine, pritsimine, kulunorm NeemAzal-T/S kasutatakse tavaliselt 0,3 kuni 0,5% vesilahusena 1,5–3,0 l/ha.(5 ml segatuna 1-1,5 l veega 10-15 m² pritsimiseks). Maksimaalne pritsimislahuse kontsentratsioon 0,3 ml NeemAzal-T/S 1m² kohta, mis pritsimislahuses väljendub 60 kuni 100 ml/1 m². Tavaliselt pritsitakse 300 kuni 1000 l pritsimislahust hektarile. Kogu taim tuleb ühtlaselt katta pritsimislahusega, et saavutada vajalik mõju. Kui 8 tunni jooksul pärast pritsimist sajab vihma, tuleb pritsimist korrata.Pritsipaak täidetakse vajaliku koguse veega ja lisatakse NeemAzal-T/S pidevalt segades. Pritsimislahus kasutatakse ära selle valmistamise päeval.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.